Ottawa

Vi körde till Ottawa fredag kväll direkt efter jobbet. Det är ungefär 4 timmars bilkörning dit, dvs ca 40 mil. De första 6-7 milen (Från västra sidan av Toronto till östra sidan och ut utanför förorterna tog 2 timmar. Inget dåligt väder utan bara 600000 andra människor och lastbilar som också skulle just på det hållet. Det var verkligen ingen rolig start på resan. Som tur var var det det enda stället på hela vägen som det var kö på. Vi kom fram runt 23. Som tur var möttes vi av ett superfint hotellrum.
Dagen efter, lördag gick vi ut på upptäcksfärd. I Ottawa så är det en vinterfestival de tre första veckorna i februari som heter Winterlude. De har iskulputer, skridskoåkning, klossar för barn att leka med i is som är karamellfärgade i olika färger och tävlingar för amatörer i isskulptering osv. Väldig trevligt.

Här är de i färd med att bygga isblocken som de sen ska karva ur något tjusigt!

Det var visst två svenskar med och tävlade, roligt! Till vänster kan ni se vad de hade skulpterat. Vargar och några fjädrar.
Var tvungen att redigera bilden ganska hårt så man ser var de har skapat. Desvärre hade hälften smält bort, fjäderdelen. Det var runt noll och ibland till och med plusgrader..

I Ottawa finns det en staty av Terry Fox. Han fick cancer och sprang kust till kust i Kanada för att samla in pengar för cancerforsning och för att uppmärksama sjukdomen.

Detta är en Beavertail. Det är en klassiker i Otawa. Orginalet är med socker och kanel. Den på bilder är med vitlöksmör och ost. Påminner lite om langos, fast det är godare med langos.

Detta  är Parliament Hill i Ottawa sett från grannstaden som heter Gatineau som ligger i Quebec. Vi gick till Gatineau för där finns det ett museum Kanadas befolkning från längesedan fram till idag. Fanska intressant, men lite rörigt museum för man fattade inte riktigt den röda tråden.


Vi åt ingen riktigt jättegod mat när vi var där, men det var en väldigt trevlig och mysig minisemester.

Kommentarer
Postat av: Mammii

Åh så läckert hotellrummet ser ut!. Och fina bilder!

Kram kram

2012-02-23 @ 18:40:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0