Skidor

Förra helgen var vi och åkte skidor. Det tar ungefär en halvtimme att köra dit! Synd att backarna var så korta så man inte riktigt hann åka innan man var nere igen! Dessutom var det snorkallt, -12 och så vinddraget på det, usch! Men vi hade det bra i alla fall!
Under veckan lyckades också Ellinor få ett jobb! Det är i en mataffär som heter The Apple Market, men som tur är säljer de mer än bara äpplen! Det är en mindre och mysigare mataffär än ICA. Det är ett familjeföretag! Jag ska jobba måndag till fredag mellan 9 och 4. Ganska lyxigt om ni frågar mig! Jag jobbade torsdag och fredag och det känns bra!
Nina: Dina sockar är halvklara!

Snö

Äntligen har vädret förstått att det är i Kanada. Det snöar nästan varje dag, mer eller mindre mycket. Nu har vi nog ca 25 cm i alla fall. Igår var termometern nere på -11 och vände! Mysigt! Igår gjorde jag, Ellinor, en tårta. En sån med sockerkaka, bananmos, sylt och grädde. Mest bara för att jag kände för det och var sugen på det!Julen har vi också städat ut!
Sockorna som jag stickade är klara och Jimmy gillar dem! Nu stickar jag en mössa!

så kan det gå

I måndags gjorde Ellinor både müsli och piroger! Det var hennes 15 minutes in fame. Vaknade kl 3 på natten, natten till tisdag, säkert delvis av jetlagen men också av en förkylning som heter duga! Idag, torsdag är första dagen som människa. Jimmy jobbar och står i! På söndag åker han till USA i en vecka.. det kommer bli väldigt tomt! Men förhoppningsvis ska jag, Ellinor, ut och leta massa jobb och träffa en från klassen! Kanske hälsa på skolan också!
Nu snöar det hos oss! Det gör det nästan varje dag faktiskt. Men inte blir det någon snö på marken för det.. typiskt! Men jag hörde att det snöade "lite" hemma hos er! Vi hoppas kunna planera in en liten skidresa här i närheten! Kanske till Québec!

Svensk jul och svenskt nyår.

Nu har vi kommit hem, vi har handlat och vi har ätit, här i Kanada då så klart! Det är skönt att vara hemma igen! Att vara hemma i Sverige har varit supermysigt och roligt men det var stressigt! Vi har hunnit hälsa på de flesta! Julen gav många fina paket och god mat och allt vad det heter! Nyår bjöd på Kalkon i ugnen och massa festligheter! Däremellan har vi hälsat på så många som möjligt. Det var roligt med snö hemma i Sverige för här har den lilla snö som låg när vi åkte försvunnit. Hoppas verkligen att det snöar mer snart! Jag(Ellinor) är inte färdig med snön än! Jag och Jimmy har ju inte ens haft snöbollskrig!

Nu är vi lagom trötta och klockan är i våra huvuden 6 på kvällen! Hoppas vi står ut några timmar till så kanske vi slipper JetLagen på detta hållet också!
God Fortsättning!

RSS 2.0