En vecka kvar till lägenheten!

Om exakt en vecka sitter vi inte längre på detta sunkiga hotellrum. Då är vi i vår alldeles egna lägenhet. Det ska bli alldeles obeskrivligt skönt! Idag ska vi åka dit och skriva på alla papper. Det ska bli skönt att få det klart. Det strular fortfarande med uppladdningen av bilder. Hoppas det bara är här på hotellet som det är problem, så vi kan dela med oss av våra bilder sen när vi har flyttat in!
I morgon ska Ellinor och hennes klass åka in till Toronto, vet inte riktigt vad vi ska göra där. Kameran följer med så klart! Så efter kan ni få se vad det finns för saker att göra när ni kommer och hälsar på!

Ikea

Gårdagen spenderades på Ikea. Efter att ha varit på IKEA i 5 timmar fick vi ändå inte med oss allt. TV-bänken fanns inte i lager, inte heller en lampa.. På ett företag som IKEA skulle det inte ens finnas på kartan att saker kan ta slut.. riktigt retligt. Vi måste ändå dit nästa tisdag och beställa hemkörning på sängen. Hoppas TV-bänken och lampan har kommit in då! Annars får vi ringa till Ingvar och skälla på honom. Vi lyckades i alla fall (tror vi) handla allt som behövs till köket och det mesta andra.. Får köra ett "uppsamlings-heat" nästa vecka!
På onsdag ska vi ha möte med tjejen som hyr ut lägenheten och skriva på alla papper, annars händer det nog inte så mycket denna veckan!
Här kommer bilder från vår trip till IKEA:
Köttbullar så klart

Nu bråkar uppladdningen av bilder igen...hoppas det fungerar lite senare. Då får ni även se bilder på vår frukost från i lördags!

En skogstur till Clairville

Vi träffade på Herr Orm. Vid en lite närmre titt såg vi att han tyvärr var död.
Den fina skogens utsikt förstördes av fabriker och elledningar över allt. 
I skogen fanns en speciell fjäril. Dessvärre kommer vi inte ihåg namnet. Men så här ser den ut.

Lite problem

Det har varit problem med att ladda upp bilder de senaste dagarna här på bloggen, ingen aning om varför! Därför får det bli bildlösa inlägg en tid fram över. Vi tvättade i hotellets tvättmaskiner i förrgår, vi fick improvisera när vi skulle hänga det på tork. Några lampor, sladdar och en hårfön fick sätta livet som insats när vi knöt upp sladdar runt om hela hotellrummet för att skapa tvättlinor.
Igår, torsdag betalade vi vår soffa och vårt matbord. I morgon lördag ska vi shoppa fett på IKEA. Söndag hoppas vi på att göra något som varken har med skola, jobb eller möbler att göra. Vi vet inte vad än bara.
Förhoppningsvis så går det snart att ladda upp bilder igen så kan ni få se vårta tvättlinor och kanske bilder från en heldag på IKEA!

Äntligen

Äntligen har vi bestämt oss för vilka möbler vi ska ha. Det har inte varit det enklaste faktiskt. När man vill att allt ska passa och matcha är det inte så lätt som man tror. Olika affärer olika nyanser av samma färger. Samma färger men olika stilar som inte passar tillsammans. För dyrt, för stort, fel färg, kanske rätt färg, ni fattar. Men idag, idag ska vi åka och betala våra möbler på en affär som heter Leon´s och till helgen ska vi till IKEA och betala möblerna där. Vi ska också handla allt som behövs i ett hem. Tänk vad mycket det är. Allt från Toapappershållare till duschhanddukar till vattenkannor och matlådor - Med andra ord, måltid nummer två kommer ätas på IKEA för det lär bli en heldag!
Ellinor har nu gått i skolan i tre dagar och tycker det är jätteroligt, jag lär mig inte bara engelska utan också mycket om sydamerikas länder (Venezuela&Brasilien).
Imorgon ska vi köpa en cykel. Eftersom Ellinor har haft sitt körkort i mindre än ett år är det inte lönt att hon tar körkort innan hon har haft det i ett år eller mer. Detta för att hon hade inte fått köra själv utan måste ha någon i bilen hela tiden. Vad är då poängen med att ha ett körkort?

Första dagen i skolan

Idag var första dagen i skolan för Ellinors del. Det var en väldigt liten klass med bara sex elever. Väldigt lagom, det gör att alla i klassen får chansen att prata ganska mycket. Vi är ju faktiskt där för att lära oss engelska. Läraren var ung och rolig. Dessa tre månaderna i skolan kommer gå snabbt tror jag. Jag var deras första svenska elev, det verkade som de tyckte det var lite roligt. De andra i klassen var från Venezuela, Ryssland, Kina och två från Brasilien.
Det är nu ganska exakt två veckor kvar till vi får tillgång till vår lägenhet. Det ska bli väligt skönt. Änsålänge finns en känsla av att vi inte riktigt har kommit fram än för än vi får flytta in i vår lägenhet. Inget ont om hotellet, men det är inte så mysigt på ett hotellrum.. det gör inte heller göra det så mysig om "ombonat" som man vill ha det.

Brandlarm

Igårkväll när vi satt och åt kvällsmat i lugn och ro gick brandlarmet på hotellet. Det första Ellinor tänkte var TÄNK så är det vi som har startat det? Men det var det inte såg vi sen när vi utrymde. I en tvärkorridor var det tjockt med rök. Det brann alltså på riktigt - det var ingen övning och inget falskt alarm. Inget hände mer än att det luktade rök i gången. Brandkåren kom inte heller. Tur det. Vi åt ju, det hade varit synd om den goda soppan hade brunnit inne!
Idag, lördag har vi fixat mobilnummer till Ellinor, gått i säkert 6 möbelaffärer och hunnit ångra oss om vilken soffa vi ska ha. Det är inte så lätt att köpa ett helt nytt hem som man kan tro. Nu lagar Jimmy spagetti och köttfärssås.
Jimmy in action i hotellköket

Vissa dagar ska det mesta inte gå smidigt

Igår var vi på banken. Det slutade med att vi fick det värsta kontopaketet och enligt banktanten det bästa paketet..Något som för oss svenskar är konstigt är att det kostar ganska mycket att ha bankkonto och det kostar att ta ut i bankomater från andra banker än den bank man har valt..Det skapade en viss förvirrigt och en känsla av att det kostade mer än vad man tjänar på det. Antagligen är det inte så.
I förrgår skulle vi fixa ett SIM-kort till Ellinor. Så klart skulle det vara ett annat SIM-kort än de gav mig, så vi fick åka tillbaka till affären och göra ett byte. Det som kunde tagit 5 minuter tog 20 minuter. Ungefär som vår kvällsmat på The Keg. Kunde tagit 30-35 minuter från vi gick in till vi hade ätit upp. Nejdå, det tog det en timme att äta på restaurang innan rusningen. Tur det var gott.
Vi har nu lyckats enas om vilken soffa vi ska ha (antagligen). Här kommer en ganska orättvis bild på soffan som är mycket snyggare på riktigt. Det fiffiga är att man kan vända på kuddarna och sittkuddarna så det blir en soffa helt i skinn eller så kan man ha det som på bilden!
Vi ska lyxa till det och ha en fotpall också!

Ikea

Första besöket på IKEA avklarat. Det är lite fånigt men det känns hemma när man går in på IKEA. Det är lika dant. Namnen på produkterna med ÅÄÖ i, heter samma - kanadensarna (och för övrigt resten av världens befolkning) borde ha stora problem med uttalet. Det är inte mitt problem. Vi har nu bestämt oss för vilken säng vi ska ha. Det är det viktigaste innan vi flyttar in i lägenheten. Resten av möblerna kan man vara utan en dag eller tre. Vi har även bestämt oss för vilken TV vi ska ha!
Om ni undrar åt vi så klart 15 köttbullar med mos, sås och lingonsylt igår till kvällsmat.

Det som är självklart hemma är inte alltid så självklart

Sitter och försöker bli klok på hur vi ska ta körkort och vilken sorts körkort vi kommer få. Det finns tre olika bilkörkort om jag har fattat det hela rätt. Är man helt nybörjare får man inte köra mellan 12 på natten och 5 på morgonen, man får heller inte köra på vägar som har hastighetsbegränsning över 80 km/h och man får inte dricka någon alkohol alls.. Får väl helt enkelt gå till en körskola och fråga hur det ska gå till! Sen efter hand får man köra lite snabbare och dricka lite mer..
Igår var vi på Leon´s, en möbelbutik som har saker i stil med Mio. Mycket bra affär. Ikväll ska vi till IKEA så vi slipper känna hemlängtan. Inget ont om IKEA men Leon´s har roligare möbler, men så klart dyrare..

Lägenhet är fixad

Vilken lättnad. Efter andra lägenhetsvisningen igår hade vi en lägenhet, dessvärre inte med inflyttning direkt. Men om tre veckor är den vår och det är ju faktiskt inte så lång tid om man tänker efter. Det är en tvåa som ligger på två våningar, vilket är väldigt lyxigt, då känns det nästan som ett hus. I själva byggnaden finns det gym pool och bastu och lite andra bra och ha-rum:) Vi slipper köpa gymkort och argumentet att man inte orkar ta sig dit kan ju slänga sig i väggen hädanefter..
Vi har även hunnit med att byta hotell till ett lägenhteshotell, det är mysigare än att behöva äta ute varje dag, det blir både dyrt och tråkigt i längden!
Bilder från lägenheten kommer dessvärre när vi flyttar in!

Första dagen

Letar lägenhet som galningar och har lyckats boka in tre stycken ikväll. Inflyttning med en gång i alla. Gillar vi någon så blir det en heldag på IKEA i veckan!
Inte så tråkig utsikt i morse :)
Heller inget fel på att jag också får jobba i Kanada!

Framme

Nu sitter vi på hotellet och väntar på att vi ska bli upphämtade av den andra svensken här. Vi ska äta Baby back ribs med honey glace.. det är såååå gott! I morgon ska vi leta och förhoppningsvis titta på lägenheter så vi kan få någonstans att bo så snart som möjligt!

sex dagar kvar

Om exakt en vecka sitter vi varken i Helsingborg eller i Sverige! Då har vi tagit våra fyra resväskor och flugit halvvägs runt jorden och då bor vi i Mississauga! Resfebern börjar göra sig påmind!
Nu bor vi hos Ellinors föräldrar, för att på torsdag flytta hem till Jimmys mamma!

Flyttkaos

Vi flyttar från lägenheten om 3 dagar, till Kanada om 12 dagar!

RSS 2.0