Oj vad vi kokar!





Oooh....så gott det ser ut alltihop! Cupcakes mmmm jag kan riktigt känna lukten. Kram kram mam Solveig
Säger som Solveig, de där cupcakesarna ser mumsiga ut. Men gratängen smakar nog också bra. Stackars Jimmy, kanske han önskar sig Bamse-plåster............ kram
Nu har jag hittat hit. Mycket att läsa och se på. Riktigt kul att se vad ni gör och hur ni ser ut som Kanadicker. Som tidigare ungefär.
Nu en hemlighet.
50% fläskfärs + 50% nätfärs och vil ni ha mer än 100% så 30% nötfärs. Om allt nu är 1 kg nu så i med 2 ägg och 1 dl ströbröd. I med lite salt och peppar efter behag. Därefter mycket lök. När ni tror att det räcker med lök så tag lika mycket till. Och lite till. Stora bitar, inget kross. Rullas till dubbla normala köttbullstorleken. Steks ganska länge och gärna lite hårt. Blåbands gräddsås, alternativt Blueribbons om det nu finns i Kanada, men byt allt vatten och mjölk till vispgrädde. Koka upp långsamt under omrörning och tillsätt lite salt och peppar. Den ska vara något tjockare än normalt. Tillsätt därefter en klick smör och rör om. Tillsätt spadet från köttbullsstekandet och rör om. Glöm inte soyasås för den fina gräddbruna såsfärgens skull. Serveras med ångkokta potatis, hela ättiksgurkor och mjölk. Om fint främmande så passar kantareller utmärkt annars utan. Och... berätta inte detta för någon.