Ontario Sience Center

Idag åkte vi som sagt till Ontario Sience Center. Där fanns masssa saker att prova och klämma och känna på. Det bestod av sex våningar så det tog sin tid att ta sig igenom allt, men det var roligt! Där fanns allt från Dinosaurier till Tyfoner till rymden och lite där emellan!
Här har vi tyfonen och en aning suddig Jimmy i bakgrunden!


Hitta Nemo var också på besök. Det fanns som en "regnskog" som man kunde gå in i. Där bodde Skalman och hans fiskkompisar, fast Nemo fick bo i akvarium!


En rolig maskin som ändrar blixtarna efter var du sätter handen på den.

Efter vi hade varit på Sience Centret kände vi inte riktigt för att åka Downtown, så vi körde hem igen och gick på biblioteket. Nu har vi båda ett eget bibliotekskort. Det rerulterade i 4 böcker till Ellinor och en film, en film till Jimmy och ett Ps3-spel och en bok. Det bästa är att det är bara över gatan! Bibblan består dessutom av tre våningar!
I torsdags var Ellinor och besökte en "klubb" som heter Toastmasters. Det är en klubb där man lär sig att bli bättre på att prata inför folk och strukturera upp det man vill säga. Nästa vecka ska Jimmy följa med för han kunde inte i torsdags! I alla fall Ellinor vill nog börja där. Tror man kan lära sig många bra knep. Man får också en egen mentor som ska hjälpa en!
Nu ska vi alldeles strax äta lasagne!

Halloween

Nej, vi ska inte fira halloween, men alla andra ska göra det. Det gör inget.. Vi ska istället imorgon ta oss till Toronto för första gången tillsammans sedan vi flyttade hit. Vi ska gå på Ontario Sience Center. Ni här nog på namnet vad det är. Hoppas det är roligt, vi kommer fota och om datorguden vill oss väl så kommer även bilder publiceras. Ellinors kamera har nämligen 9 gånger av tio slutat samarbeta med datorn. Jimmys fungerar men vi glömmer antingen kameran eller så glömmer vi att fota när vi ha den med :(
En bild på Toronto när vi var här i April 2010

lathet

Helgen har gått i lathetens tecken. Förutom tränat och handlat mat för veckan har inte många knop blivit gjorda. Ganska skönt egentligen! Nu bakas det bröd och senare ska vi göra hemmalagad pizza. Förhoppningsvis blir det över så det blir ett par matlådor till veckan. Det är så mysigt att ha med sig mat till skolan/jobbet tycker jag.
Lördagskvällen spenderades på Montanas och vi åt riktigt goda babybackribs som vanligt där. Det renade hela dagen igår så det ena som kändes lockande var att gå hem och inte göra något alls faktiskt efter. Idag söndag har det varit mulet och grått och jättedimmigt. Jimmy har köpt ett Hockeyspel till PS3. Det verkar skojigt!
På tisdag ska vi ha knytkalas i skolan, det ska bli jättespännande. Jag ska ta en typisk svensk efterätt. Det var inte det lättaste. Jag har nu bestämt mig för negobollar/chokladbollar för den politiskt korrekta.. Det är elever från hela skolan (typ 20 st) som ska vara med på knytkalaset, även lärarna! Det blir mat från Taiwan, Japan, Indien, Grekland, Lichtenstein, Brasilien, Ryssland, Venezuela, Saudiarabien, China, Tyskland, Tjeckien. Tror det var alla länder. Det kommer bli mycket spännande.
I veckan som gick satte Jimmy igång med att ta Kanadensiskt körkort på allvar. Nu har han fått sitt svenska körkort översatt till engelska och klarat uppskrivningen. Om ca en månad är det uppkörning som gäller!
Vi saknar vår lilla (stora) katt, men hon har det superbra hos Jimmys mamma!

Baka baka liten kaka

Som kanske nämnt innan brukar Ellinor baka bröd här i Kanada. Här kommer en bild på ett av mästerverken.
Idag har vi försökt oss på att baka muffins med Kanadensiskt recept. Får hoppas på att "tredje gången gillt" fungerar för första gången blev det inte alls speciellt gott.. smakade otroligt sött bröd där någon gick förbi med kakaoburken och snubblade.. hoppas på förbättring nästa bakomgång!

Hockey i hockeylandet

Igår, fredag, var vi och tittade på hockey. Det var Mississauga Majors (samma stad som vi bor i) mot Sault. Pojkarna som spelade, spelar i divisionen under NHL, så visst var det hockey på allvar! Det var en härlig stämning och svettigt för nerverna. Det blev 3-3 när det var 10 sekunder kvar av tredje perioden! Det blev förlängning med 5 minuter och Sudden Death - som tur var det Mississauga Majors som gjorde mål i förlängningen!
Här har vi Mississauga Majors i blått och Sault i Rött.


Som pausunderhållning fick vi se de bilvande stjärnorna spela. Men av någon konstig anledning såg det mer ut som domino på is, men söta var de i alla fall. Pojkarna var nog ca 4-5 år.

Rutin

Nu börjar vi så smått få rutin på vårt liv och var man ska handla och vad som är gott och vilka märken man ska passa sig för och så vidare. Men fortfarande känns det väldig vilset eftersom vi inte hittar någonstans eller vet hur allt fungerar och vad man har för rättigheter och allt sånt. Igår, onsdag var vi och skaffade Ontario Health Card. Det måste man ha så vi kan gå till sjukhuset om det skulle vara något. Sjukvården är gratis i Kanada. Det är superbra!
Jimmy övar på körteori för att kunna ta kanadensiskt körkort snart och Ellinor skriver sitt CV så det passar den kanadensiska mallen och ska förhoppningsvis ut och söka jobb nästa vecka! De anställer för julhandeln nu, så det är bara att hoppas att någon butik man bortse från att vi inte kommer vara i Kanada över jul. Annars får jobbet vänta till efter jul!
Skolan för Ellinors del är jätterolig, många nya kulturer att utforska och lära sig om, och givetvis engelskan som jag är där för att lära mig! Vi gör också mycket utanför skolan. I tisdags var vi och körde gocart till exempel!
Nu ska vi spela på vårt nya Ps3!

Farmers Market, Oktoberfest och lite Ps3

Denna helgen här i Kanada är långhelg eftersom det är Thanksgiving. Eftersom vi inte firar det i Sverige och vi inte har några vänner här som firar det eller så så har vi helt enkelt bara fått en långhelg utan krav att fixa en hel kalkon och allt vad som hör till! Vi passade istället på att mest njuta av vårt hem som vi nästan har kommit i ordning i.
Vi var på Farmers Market igår, söndag, och handlade närproducerade korvar, majskolvar, potatis och morötter. Det var supermysigt.
Enligt tips vi har fått skulle världens näst största Oktoberfest äga rum här i närheten. Det lät kul tyckte vi så vi körde de nästan 10 milen dit för att bli superbesvikna. De hade en ganska tafatt "tysk" orkester, lite karuseller och lite olika mat och godis-stånd. Festen ska vara i en vecka. Vi var där den andra dagen så vi kan bara hoppas att det blir mer håll-igång fram mot nästa helg. Annars var det inte mycket att hurra för tyvärr. Därför fotade vi inte..
Vi har också köpt ett Ps3. Superkul. Vi har köpt ett spel som heter LittleBIGplanet som man kan spela två samtidigt. Så det har vi gjort en stor del av helgen. I fredags provade vi en irländsk pub som ligger på andra sidan gatan, det var trevligt där. I helgen har vi även passat på att inviga gymmet och poolen som finns här i huset. Det ska vi förhoppningsvis besöka regelbundet, i alla fall gymmet!

Äntligen

Nu bor vi någonstans! Det är en väldigt skön känsla! Det mesta är monterat och på sin plats, men det är så klart det där finliret kvar med blommor, ljusstakar och sånt där smått och gott kvar. Vi har både tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin, det är höjden av lyx förtillfället. Det kommer bilder på sovrummet när det är lite mer hembonat där uppe. Från där soffan står kan man kolla upp till sovrummet där det är som en balkong, hela sovrummet är som en balkong, typ. Ni får se om någon vecka!
Titta och njut på en liten rundtur i vår lägenhet:
Jimmy monterar det som ska bli vår TV-bänk. Där han sitter kommer soffan stå.


Här är vardagsrum med utgång till balkongen.


Andra sidan av vardagsrummet, med en liten skymt av matbordet.


Inte det skarpaste bilden på vårt matrumsbord och en skymt av trappan som leder till vårt sovrum.
Till höger (bakom stolpen) är köket och rakt fram förbi klockan är ytterdörren, ett datorrum och en toalett.


Vårt kök med en mysig ö. Heller inte riktigt skarp bild..men ni förstår ändå.


Eftersom Ingvar Kamprad inte kan ha saker hemma i rätt färg får vi fixa det själva.. Kan man skicka kvittot på färgen attesterat till Ingvar personligen?


Med lite (läs mycket) vilja har vi utsikt över Ontario Lake!

Hilton Falls

Vi gjorde idag ett besök till Hilton Falls, ca  3mil väster om Mississauga. Mycket fint speciellt nu på hösten. Igår var planen att åka in till Toronto för att titta på nuit blanche(ljus/lasershow utomhus), men med regn och blåst höll vi oss hemma och tittade på film istället.

RSS 2.0