Två dagar kvar

Om två dagar och några timmar är vi på Svensk Mark! Då blir det julfirande och förhoppningsvis lite julefrid! Det ska bli mysigt!

Skolavslutning, pepparkakshusbak och ny bil

I fredags skulle Ellinor slutat skolan. Men eftersom han som äger skolan hade glömt/missförstått när jag skulle sluta hade han inte förberett ett diplom. Det resulterande i att jag fick komma en vecka till så jag kunde få mitt diplom på fredagen som kommer dvs den 17de! Ganska bra för jag hade inte så mycket att göra nästa vecka ändå!
Igår handlade vi juklappar och på kvällen lagade vi paj och sen gjorde vi vårt årliga pepparkakshus. Jösses, jag har aldrig skådat ett så fult pepparkakshus! Det ser ut som en spökslott!
Sponsrat av Nederman - eller inte! :) Än så länge ser det ut att bli bra..
Ungefär här gick det utför... Kristyren var för lös..det var konstig pepparkaksdeg och sockerklistret blev bränt..
En Jimmy och en Ellinor blev fin i alla fall!
I början av veckan fick vi vår bil. Det är en Jeep Patriot!
För tillfället är Jimmy ute på "hemligt uppdrag" skulle kunna gissa att han handlar julklappar! För övrigt denna helgen hade vi tänkt åka till Hamilton och kolla på lite olika vattenfall.. men eftersom vi har haft Skåneväder i helgen (4-5 grader och regn/dis) så verkade det inte så roligt! Vi ska istället idag äta Vietnamesisk mat. Det är supergott! Det är dessutom en jättebillig resturang! Det kostar ca 7 dollar per skalle + dricka!

Sista turen till IKEA är avklarad

Även om det var några dagar sedan vi spelade pjäsen, här kommer några bilder:
Ellinor som Jacob Marley, Mr. Scrooges gamla kompanjon. Scrooge i tomteluva!
Scrooge får veta en otrevlig sak, att han kommer dö.
Här kommer även en klassbild:
I Bild har vi; Sverige, Italien Japan/Brasilien, Colombia, Lichtenstein, Ryssland, Peru, Canada, Vietnamn och Venezuela!
I söndags åkte vi till ikea för förhoppningsvis sista gången på länge. Vi köpte blommor och lite fler möbler och lite tavlor! När vi är klara på riktigt så visar vi bilder så klart! Och ja vi köpte både Annas Pepparkakor, glögg och lingonsylt!
Efter IKEA-besöket lagade vi ugnspannkaka! Oj vad gott det var! Att något så simpelt som ugnspannkaka kan vara så otroligt gott! Efter maten gick Ellinor till barens som är rakt över gatan. Det var karaoke-kväll. Och ja, jag sjöng! Vi skulle säga hejdå till en tjej som slutade i fredags men hon kunde inte komma, lite typiskt, men det var trevligt ändå!
Ikväll ska vi äta spagetti och köttfärssås! Det är också gottigt värre! Medan jag, Ellinor, bloggar så skruvar JImmy ihop IKEA-möbler för fullt! Det är bäst att jag hjälper honom så vi kan bli klara någon gång!

En alternativ julgran

Eftersom vi åker hem till Sverige på jul så ska vi inte ha en julgran. Eftersom kanadensarna inte har advent så finns det inget sånt julpynt heller. Det är mest meningen att man ska ha krusidulliga tomtar stående i alla hörn och ha färgglada ljusslingor lite var stans. Därför gjorde vi en alternativ julgran.
Före:
Efter:
Det ser ganska glest ut på bilden, men det är inte så glest! Det är kanske inte heller det vackraste vi har gjort men det är ändå lite jul över det hela!
Dag klarade Jimmy sitt kanadensiska körkort! Grattis!! Det ska firas med en tur till IKEA i morgon! Vi ska köpa glögg, lingonsylt och pepparkakor! Yummi! Helgens mat kommer bestå av ugnspannkaka med fläsk och LINGONSYLT!
I morgon ska Ellinors skola ha uppträdande i pjäsen A Christmas Carol by Charles Dickens. Ellinor är med i pjäsen som ingen mindre än Jacob Marley. Kanske att ni får se en bild, men bara kanske!

RSS 2.0